cara nak buat kek batik
Kalau letak lama dia akan cair sebab pakai whipping cream. STEP 4 Masukkan milo dan gaul lagi.
Panaskan air dalam pengukus sampai mendidih.
. Lepas tu susu pekat manis telur kacau rata kesemuanya sebati. Pertama tak perlu tambah air ke dalam adunan bahan. Cara penyediaan KEK BATIK VIRAL LEMBUT.
250 gram pure unsalt butter jenama Anchor. Guna cheese butter atau planta kalau dibuat kek ni akan menjadi juga. Panaskan krim putar.
Nak sedap di kasi lemaukan dulu biskut marie ni. Kali ini jom buat biskut samperit. Masukkan biskut marrie yang dipecahkan dan gaul dengan bahan yang dicairkan tadi tu.
Biarkan ganache coklat sedikit sejuk. 1- Pecahkan biskut marie kepada 2-4 bahagian dan ketepikan dahulu. Masukkan pula Milo dan serbuk koko.
CARA-CARA PENYEDIAAN KEK BATIK BISKUT MARIE Mula-mula cairkan butter didalam kuali setelah butter cair masukkan susu pekat dan cair. ½ cawan air panas. Untuk mendapatkan kek batik yang rangup ada beberapa tips yang perlu diikuti.
Ratakan sambil tekan-tekan biskut tu bagi mampat. Double boil kan semua bahan topping. Bukan letak dalam tempoh masa yang lama di luar peti sejuk.
Masukkan coklat mentega minyak hazelnut. Biar keras sekejap ataupun masukkan ke dalam peti sampai kek batik mengeras. Tekan kuat sikit supaya adunan kek batik menjadi padat dan kemas.
Tuang adunan ke atas lapisan kek batik. Cara buat kek coklat cheese gebu. Whipping cream pastikan putar dalam keadaan sejuk.
Whipping cream hanya bertahan around 1- 2 jam pada suhu blik. Nak lain beli laa rasa coffee. STEP 8 Sejukkan dalam peti ais.
Tip Nak Buat Kek Batik 1. Cara buat resepi biskut mazola ina murni enterprise. Gunakan lebihan plastik tu untuk menekan adunan.
Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat dan juga milo. Kek Cheese Hanya Dengan 3 Bahan Utama. Masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecil.
Kemudian tuang bahan yang dimasak tadi ke atas biskut. Kacau cepat-cepat supaya tak berketul. Tak perlu keluar beli dekat kedai.
CARA-CARA MEMBUAT KEK BATIK SIMPLE DAN SEDAP. Patah-patahkan biskut meri dalam bekas. Biskut mazola ni sinonim dengan minyak mazola dan ia jenis mengembang sikit.
Kemaskan adunan di segenap ruang loyang. Tapi jangan hancurkan tau. 2- Masukkan dalam bekas satukan Serbuk Milo serbuk koko 12 cawan air panas.
Dalam campuran tu masukkan sikit susu segar. Susun la ikut cara korang sendiri. Senang lah bila nak guna cream cheese untuk buat kek manisan.
Sementara tu pecahkan biskut marrie. 1- Pecahkan biskut marie kepada 3-4 bahagian dan ketepikan dahulu. Kemudian terus masukkan susu pekat.
Resepi kek batik azie kitchen. Kacau dengan api yang perlahan sahaja sampai semua bahan ni larut. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap.
Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je. Kacau tanpa henti sampai sekata. STEP 5 Masukkan telor.
Nak senang masukkan dalam microwave. STEP 6 Patahkan biskut Marrie dan gaul rata. Masukkan pula milo dan serbuk koko.
4 biji Telur. Selepas itu masukkan Milo pati coklat dan esen vanila. Dah nampak agak macam nak mendidih tumatikanlah api dan masukkan biskut marie tadi.
Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. 3- Tuang bahan tadi dalam kua bersama marjerin. Resepi biskut kacang mazola ok hari nie kita belajar biskut.
STEP 3 Dah cair masukkan 1 tin susu pekat dan kacau sebati. STEP 2 Masukkan buttercup. 1 12 cawan air panas untuk bancuh milo 200g milo peket paling kecil langkah buat resipi kek batik indulgence memerlukan 22 bahan dan 3.
Simpan dalam peti sejuk. Baru laa lembut kek batik korang nanti. Bila dah keras nak potong boleh nak ngap pakai sudu pun boleh.
Kacau sehingga sebati. 14 cawan gula halus. Apabila sudah pekat tutup api sekejap dan masukkan telur.
CARA PENYEDIAAN KEK BATIK ORIGINAL. Nanti nak raya boleh buat. Kedua semasa mencampurkan biskut merry ke dalam bahan campuran lain lakukan secepat mungkin dan terus simpan ke dalam peti ais.
Sediakan loyang dan plastik. Kacau sehingga mendidih dan pekat. Resepi biskut kacang mazola ok hari nie kita belajar biskut.
250 gram tepung gandum. 2- Masukkan semua bahan dalam kuali. Kacau jangan berhenti supaya telur tidak berketul.
Kemudian terus masukkan susu pekat. Ratakan letakkan ke dalam peti sejuk freezer -30 minit. Ulang langkah yang sama sehingga adunan habis.
Facebook Bahan-bahan A 2 pek biskut marie 300g 250 gram buttercup marjerin atau cheese 1 tin susu pekat 1 cawan air masak 6 sudu besar serbuk koko 14 sudu besar milo Telur 2 biji Bahan B Topping Choc Ganache 1 cawan Whipping Cream Anchor UHT 100 gram Chocolate compound.
Pin On Mufin Cupcake Cake Cooking Fanpage
Kuih Biskut Batik Food Homemade Recipes Recipes
Comments
Post a Comment